Praktijk voor acupunctuur en manuele therapie

Acné

Dit is een huidaandoening die meestal optreedt bij pubers en jong volwassenen door een overactiviteit van talgklieren die talrijk aanwezig zijn in het aangezicht. Tijdens de puberteit groeien deze klieren snel en keratine kan de openingen van deze kliertjes blokkeren met als gevolg witte of zwarte kopjes, puistjes. In ergere gevallen wordt dit dan een zweer, nodule of cyste met pus binnenin.

Bij veel jonge mensen gaat dit over na de puberteit bij enkele echter niet en zal er bv een opflakkering komen telkens voor of tijdens de menstruatie.

De puistjes komen meestal voor op het aangezicht bv voorhoofd, rond de neus, op de kin, rond de mond meestal symmetrisch. Maar ook op de borst, rug en tussen de schouderbladen komt dit voor!

In de Chinese geneeskunde zijn huidklachten een uiting van een onderliggend intern probleem. De huid weerspiegelt de gezondheid!
Het is dus belangrijk de oorzaak van de acné te vinden om zo effeciënt te kunnen behandelen dmv acupunctuur, voedingssuplementen en voedingsadvies

Copyright N@dir 2021, Gent