Praktijk voor acupunctuur en manuele therapie

Burn-out

We kunnen er niet meer omheen, meer en meer mensen in onze omgeving hebben te maken met een BurnOut. Ons druk ambitieuze leven eist zijn tol en dit na een langdurige uitputting met zowel fysieke als psychische klachten als gevolg.
Hierbij zijn meestal meerdere oorzaken of uitlokkende factoren aanwezig. Veel werk, veeleisend werk, te ambitieus en perfectionistisch zijn, onvoldoende rust, emotionele en relationele problemen in combinatie met een druk leven, ...
Dit vraagt dan ook om een multidisciplinaire aanpak van de huisarts, psycholoog, coach (job), kinesist maar ook acupunctuur , kruiden en voedingsadvies kunnen hier bijdragen !
Dit vraagt eveneens de nodige inspanningen en veranderingen in levensstijl van de patiƫnt.

Volgens de Chinese geneeskunde is een burnout een uitputting of leegte van de Qi, het levensvuur. Dit kan aanleiding geven tot het onstaan van een Stagnatie die bv pijn, vermoeidheid, slechte vertering, ... kan veroorzaken. De meeste uitputtingen komen voor op Nier , Hart en Milt niveau (energetisch , het gaat niet over het orgaan )

Bij aanvang van de behandeling word een behandelingsplan opgesteld aangepast aan jou klachten en noden! Dit kan bv vooral slapeloosheid zijn, depressief gevoel, weinig energie, hoofdpijn, futloos, geen inspiratie of creativiteit , ...

Copyright N@dir 2021, Gent