Praktijk voor acupunctuur en manuele therapie

Mieke

Ik ben Mieke Van Assche, geboren in Zottegem. Ik studeerde kinesitherapie in Gent. Na mijn studies, in 2000, kon ik onmiddelijk aan de slag in Nederland, waar ik al snel andere behandelingsvormen leerde kennen.

Ik was toen vrij actief in de sportwereld, wat me ertoe aanzette sportkinesitherapie te gaan studeren in Gent, daarna sportspecifieke manuele therapie te Antwerpen alsook rugscholing bij IRSK wings.

Ik was echter ook al een tijdje gefascineerd door de Chinese geneeskunst, waarbij de mens in zijn totaliteit bekeken wordt. Deze Oosterse kennis vergroot de waaier aan behandelingsmogelijkheden, die daarbij ook nog vaak een verbluffend resultaat opleveren. Daarom studeerde ik onder leiding van deskundige docenten acupunctuur aan de Hogeschool CNPV, die een erkende driejarige opleiding aanbiedt en aanvullend een opleiding chinese kruiden.

Deze studie werd afgesloten in China met een lessenreeks aan de Nanjing University of Chinese Medicine en een lokale ziekenhuisstage. Deze fantastische ervaring heeft me ervan overtuigd dat ik hiermee aan een levenswerk begonnen ben. In 2009 heb ik met succes de opleiding Chinese kruiden aan CNPV voltooid.

Na 6 jaar ervaring als kinesitherapeute in een groepspraktijk te Gent, ben ik in 2007 met een eigen praktijk gestart.

Ik ben tevens lid van EUFOM

Copyright N@dir 2021, Gent