Praktijk voor acupunctuur en manuele therapie

Acupunctuur

Deze geneeskunst onstond ongeveer 3500 jaar geleden in China, en heeft tot doel bepaalde ziektes te voorkomen of te genezen. Om dit te kunnen realiseren streven we naar een evenwicht tussen yin en yang dat door stress, vermoeidheid of ziekte dikwijls verstoord is.

In ons lichaam bevinden zich energiebanen, die we meridianen noemen, en hierop bevinden zich specifiek gelegen acupunctuurpunten. Elk punt heeft een bepaalde invloed op ons lichaam en naargelang de aandoening worden deze zorgvuldig uitgekozen.

Acupunctuur is gebaseerd op het begrip Energie, Qi.
Door het aanprikken van een punt zet men de energiestroom in gang en maakt men stagnaties los. Men kan deze energie afremmen of stimuleren en zo het lichaam terug in evenwicht brengen.

Om de juiste diagnose te stellen maken we gebruik van de tong- en polsdiagnose, die een mooi beeld geven van de inwendige toestand van de patiënt. En aan de hand hiervan worden de te prikken punten bepaald.

De punten worden dan aangeprikt met flinterdunne en uiteraard steriele naalden om de aanwezige onevenwichten en stagnaties te elimineren, energie op te bouwen en de bloedcirculatie te bevorderen.

Het grote voordeel van acupunctuur is dat het de eigen weerstand tegen ziekten vergroot, pijnen vermindert en de psyche kan beïnvloeden. Deze behandeling is te combineren met westerse behandelingen.

Copyright N@dir 2021, Gent